Repült már sárkányrepülővel?
Tovább
 

Ortofotózás, légifotó, látvány fotó

 

Az ortofotó megjelenésében a hagyományos fényképre hasonlít, de mentes annak minden geometriai „torzulásától”, egységes méretaránnyal rendelkezik, így rajta pontos mérések végezhetőek. Tulajdonképpen a fényképek és a térképek előnyös tulajdonságait ötvözi, ezért "fotótérkép"-nek is nevezik, természetesen nemcsak a földfelszínről, hanem bármilyen egyéb objektumról (pl. épületről) is készülhet. A légifotók alapján készült ortofotók a föld felszínét ábrázolják egy adott méretarányban.  Ezt a fotózási eljárást használjuk, amikor a sárkányrepülővel felszállva fotózzuk az alattunk elterülő tájat.

A fotózási technika, a gépek, olyan nagyot fejlődtek, hogy az ortofotózás szakterülete már specializálódott szakembert és felszerelést kíván. Régebben még a sárkányrepülő vezetése közben "lőttünk" néhány képet és ezeket lehetett ortofotónak nevezni. Ma már olyan eszközök állnak rendelkezésre, amelyekkel nagy pontosság érhető el. Ez azonban igényli a szakértői kezet is.

Több éves tapasztalatunkkal segítjük a kiváló minőségű látványfotós és ortofotós szakemberek munkáját. A sárkányrepülő garantáltan a legköltséghatékonyabb és legprecízebb eszköz, ha Ön légifotót, vagy profi ortofotót szeretne készíteni. Hívjon!

Miért sárkányrepülőről?

Több okot is tudnék.

  1. Mert ez a legolcsóbb/legegyszerűbb módja, hogy feljuss a levegőbe.
  2. Mert semelyik másik géptípus nem biztosítja azt a szabadságot a fotósnak, amit a sárkányrepülő. Itt nincs kabin, nincs üveg (becsillogás), nincs a látótérben a géptest. Szinte 360°-ban minden irányban szabad a látótér. Főleg lefelé érdekes ez :)
  3. Mert pontosabban/lassabban tud repülni, mint a nagy gépek, elősegítve a pontosabb fotózást.
  4. És mert már van tapasztalatunk az ilyen repülésekben. Évek az ortofotósok munkáját.

Néhány fotó, mely a segítségünkkel született:

Légifotó

Látványfotózás

Amennyire egyszerű a légifotózás, olyan remek a végeredmény, amely a légifotós keze alól kikerül. Különleges és hangulatukban máshoz nem hasonlítható képek ezek, amelyek, a repülés élményét és a lefotózott "tárgyat" egyként jelenítik meg, abból a szemszögből, amelyből a pilóta látja azokat.

Látványfotó


Kulcsszavak: légifotó, ortofotó, látvány fotó, sárkányrepülőről, motoros sárkánnyal, légi transzparens vontatás