Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Galéria

Égi kígyó

 Repült már sárkányrepülővel?

"Ez egy vizuális orgia"! -mondta egy kedves hölgy vendégem,miközben kiszállt a sárkányomból! Uram, ez hihetetlen! Köszönöm!

Motoros sárkányrepülő cockpit

Ha még nem, de szeretné kipróbálni, szívesen elvisszük egy körre a Budakeszi Farkashegyi repülőtérről. A részleteket megtalálhatja a Élményrepülés, menüpont alatt.

Szeretne megtanulni repülni? Vagy a már meglévő tudását leporolni? Tapasztalt oktatóink segítségével akár 10 óra alatt megtanítjuk, hogyan kell biztonságosan repülni a motoros sárkánnyal. Gyakorlási lehetőség érdekli? Biztosítunk sárkányrepülőt és egy szakoktató támogatását. Válassza az Oktatás menüpontot!

Lánykérés!
Ha nem találja a szavakat, vagy nem akarja szokványos módon megkérni szíve választottja kezét, javaslok egyet! Elcsábítja a célszemélyt (haha) valami ürüggyel a kiszemelt helyre, ahol a lánykérő ceremóniát képzeli.replicas relojes A megbeszélt időre érkezik a levegőben egy transzparens ´Légy a Feleségem!´ szöveggel. Folytatás >>>

Ajándékot keres valakinek? Mit szólna egy Repülés Élményhez? 30perc Bp. látványára,1órás Délegyházi tavakhoz, az 1ó 20perces a Dunakanyarba hívjuk Önt. Részletek az Élmény Ajándék menüpont alatt! Kérem, mondja el Ön, hogy mit szeretne, mi igyekszünk megoldani.

Bemutatkozás / Elérhetőség

A Nimbus sárkányrepülőklub célja, hogy segítsen azoknak, akik szeretnének megismerkedni a sárkányrepülés élményével, legyen szó egyszeri sétarepülésről, vagy sárkányreplő pilótaképzésről. Klubunk fő tevékenységei:

  • Sárkányrepülő pilótaképzés, oktatás kezdőktől a gyakorolni vágyó haladókig
  • Sétarepülés motoros sárkánnyal Budapest, Pest megye, vagy akár az egész ország területén
  • Légi bemutatókon való részvétel sárkányrepülővel
  • Légifotó, látványfotó, ortofotó készítés támogatása
  • Baráti, családi, céges rendezvények szervezése, a sárkányrepüléssel a középpontban

Tóth Ferenc (Pamacs)

+36 20 777 9913

 

Farkashegyi repülőtér

A repteret Budakeszi/Páty felől és az 1. számú főközlekedési út felől lehet megközelíteni.

Előbbi esetben Budakeszi Fő útról a Budaörs felé balra - illetve Pátyról jobbra(Gyári út) - bekanyarodva 2 km megtétele után a repülőtér főbejárata bal kéz felől lesz látható. Budapestről, M7- M1 majd Budakeszi irányba, 4km-re jobbra lesz a repülőtér.

Délről érkezve az M0-M1 csomópont a legkézenfek- vőbb módja a repülőtér megközelítésének. Természetesen Budaörs irányából, vagy Biatorbágy- ról az 1-es főúton haladva is egyszerű a repülőtérre eljutni. A személygépkocsik részére parkoló áll rendelkezésre.

 


Nagyobb térképre váltás >>>

 

Sárkányrepülés, sétarepülés

Sétarepülés ínyenceknek!! 

         Szeretné megtudni, mit éreznek a madarak, amikor a magasból lenézve, szárnyukat kitárva hasítják a levegőt?Ezt az érzést kínálom Önnek egy sétarepülés alkalmával!! Sétarepülés ínyenceknek!! Ne hagyja ki életéből azt a gyönyörű látványt, amikor a Budakeszi repülőtérről felszáll velem és a magasból Ön elé tárulnak a környékbeli hegyek-dombok, miközben gyönyörködhet Budapest kecses hídjaiban. A Duna csillogó vize fölött repülve, megpillanthat egy hajót, de a Gellért-hegy, vagy a távolabbi, váci Naszály-hegy látványa és a Velencei-tó aranyló csillogása is ámulatba ejtheti. Ne hagyja ki a sárkányrepülés adta szabad repülés élményét, egy "igazi" sétarepülést, repüljön velem és a madarakkal.

A sétarepülés remek lehetőség szeretteinek név-, vagy születésnapi megajándékozására, egy vidám parti beindítására. Ha kedvet csináltam a repüléshez, utána akár megtaníthatom Önt egyedül repülni, egészen biztos, hogy élvezni fogja azt az érzést, hogy a motoros sárkányt egyedül tudja majd vezetni. A repüléséről 2db Go pro kamerával filmet készítünk, amelyet Ön is letölthet mini SD kártyáról. Megmutathatja barátainak, ismerőseinek, akiket vélhetően majd "megesz a sárga irigység", hogy milyen fantasztikus élményben, kalandban volt része... (16GB pen drivet ((gyors)) kérem hozzon magával.

Javaslat időtartamakra:

Áraink: 20 perc, 30 perc, 1óra, 1óra 20perc Dunakanyar. Más, ettől eltérő időtartamot is teljesítünk!

 Mennyi repülési időt vegyek?

10 perc sárkányrepülés arra bőségesen elegendő, hogy az utas megismerje a földtől való elrugaszkodás csodálatos élményét, néhány percnyi kilátást 5-600 m magasból a Dunára és a megnyugtató visszatérést anyaföldünkre.

Motoros sárkányrepülés - Duna.

 30 perc repülés motoros sárkányrepülővel lehetőséget teremt a fentieken túl az utas által választott iránytól függően a Budai-hegység déli lejtői meglátogatására, a Délegyházi bányatavak fölötti könnyed kőrözésre, vagy akár a Velencei-tó távoli sziluettjének megpillantására is.

 60 perc repülési idő a motoros sárkányrepülés szinte minden szépségével képes megismertetni a levegő szerelmesét. Ennyi idő alatt Budapest látványosságai is megtekintetők olyan perspektívából, amire csak ez a repülési forma képes, olyan sebességgel végighaladva az útvonalon, ami könnyeddé és teljessé teszi a látvány befogadását. A déli légtér repülésekor elérhetjül a Velencei-tavat, majd visszafelé a Duna mentén haladva megcsodálhatjuk annak buja növényvilágát és a Duna-menti települések sokszínűségét. A motoros sárkányrepülő olyan élményrepülést kínál, mely kitörölhetetlenül beissza magát az ember emlékezetébe.

Nagyon sokszor találkozom azzal a helyzettel, hogy a repülőtérre egy, vagy több kisérővel jön az vendég, aki általában a kisérő(k) általi megajándékozott. Azt szoktam ilyenkor javasolni, hogy az ajándék, mint fő attrakció mellett szánjanak legalább 20-30 percet repülésre a megajándékozók is és ezt nem véletlenül teszem: a hazaút során további felejthetetlen emléket nyújt a mindenki által átélt közös élmény megbeszélése.

Álljon itt egy beszámoló valakitől, aki velem repült először

Repültél már sárkánnyal?

Sétarepülés sárkányrepülővel. Most repülök először."Régóta szerettem volna repülni, de sosem gondoltam volna, hogy motoros sárkánnyal fogok először. Aztán a párom meglepett vele a 26. születésnapom alkalmából. Vicces, mert én vezettem a kocsit odafelé, de nem mondták meg hová megyünk (tesóm barátnője volt a főkolompos), és mint kiderült utólag, fogalmuk sem volt az útvonalról :).

Mindegy. A lényeg, hogy megérkeztem a Tököli reptérre, ami meglepően közel van Budaörshöz. Beszálltam a gépbe Tóth Ferenc „Pamacs” mögé és elindultunk a kifutó pálya felé. Először meglepett, hogy milyen fürge a földön a gép. Olyan volt, mintha gokartoztunk volna. Aztán engedélyt kaptunk a felszállásra és Feri hirtelen gázt adott. A kis gép mintha puskából lőtték volna ki, elkezdett gyorsulni a felszálló pályán. Na itt lepődtem meg másodszor, mert Pamacs hirtelen felhúzta a gépet és meredeken emelkedni kezdtünk. Én lassú emlkedésre számítottam. Olyan volt mint a hullámvasút gyors emelkedője. Pillanatok alatt 400 m magasan találtam magam. Minden kezdeti aggodalmam elszállt. Nyugalom volt odafent.

Nagyon furcsa volt lenézni és látni, hogy minden aminek eddig megszokott mérete volt, egyszerre kicsi és jelentéktelen lett. Hihetetlen panoráma tárult a szemem elé. Azelőtt is láttam persze légi felvételeket, de ezt átélni egészen más! Olyan dolgokat, összefüggéseket lát meg az ember a világban, amik a földön járva nem érzékelhetőek. Csodálatos volt a síkból kilépni a térbe!Megszűnt a nyüzsgés, a hétköznapi problémák. Egyedül voltunk. Próbáltam fotózni,replicas de relojes sőt kamerázni, de a készült felvételek meg sem közelítik az élményt!

Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki! Aki még nem repült annak azért, mert talán a saját szárnyak után ez a legközvetlenebb repülés élmény amit szerezhetsz! Aki már repült, de csak buborékból nézte az alant elterülő tájat annak pedig azért, mert egész más élmény amikor érzed a szelet és szinte 360°-os a kilátás minden irányba..." 

Kárpáti Viktor

 

Amennyiben  túra repülésnél egyedi elképzelése van, kérem mondja el nekem, megtervezzük és lerepüljük!Kulcsszavak: sétarepülés, motoros sárkány, sárkányrepülés, túra repülés, repülés ajándék, Budapest, légi transzparens készítés és vontatás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sárkányrepülős hírek/írások

A Closer Look at the U-Boat Classico U-1001

While most U-Boat sales are for the basic Classicos and Flightdeck chronos, I find that Italo Fontana (U-Boat’s founder and designer) really gets to flex his design muscles with off-beat pieces like the U-1001. As with most U-Boat watches the U-1001 is not suited for everyone, but perfect for some. It is a large watch with a knack for attracting attention. While it is definitely a fashion accessory, it boasts superlative quality and all the features of high-end diving watch.

 

                                                                          

The first thing we notice with the U-1001 is its size. The case is 55mm in diameter not counting the crown. Because the case is manufactured entirely out of titanium, its weight evokes a much smaller size. The crown system of the U-1001 is even more complex and pronounced than on other models of the Classico series. The grip teeth are much deeper and the hinge is held in place with solid titanium screws. The pusher-like piece protruding through the hinge is the pressure escape valve that enables the case to withstand pressures beyond 100 ATM or the pressure present in water at a depth of 1000 meters. The sapphire crystal glass, which raises above the bezel like in all Classicos, is extremely thick as it too is crucial to achieving the U-1001’s elevated water resistance rating.

 

The styling of the U-1001 is determined largely by the dial. The minimalistic dial displays multiple levels. The matte, jet black dial has the hour markers and numerals from four to eleven o’clock stencilled out of it to reveal a photo-luminescent coloured layer underneath. Beige, blue, or orange markers are available. The U-1001 logo, etched out of titanium, is applied onto the dial. The exceptional smoky color of the titanium and sand-blasted finish complement Italo Fontana’s minimalistic military design.

 

The size of the watch is evident on the wearer’s wrist. In the image below, Matt wears the U-1001 on his wrist, which is of an average size of about 7.5 inches. The way that the lugs are bent gives a balanced round shape to the rubber strap. Thanks to this the watch does not look awkward and fits comfortably on all wrist sizes.

 

The U-Boat Classico U-1001 is a resilient diving watch that has been stylized along the lines of Italo Fontana’s signature design concepts. It is therefore cool, large, and strong while surprisingly light-weight. A limited number of the U-1001 will be produced using each color and the watches come with an extraordinary presentation case.

TOVÁBB >>

in depth the george daniels 35th anniversary replica watch

The momentous announcement is created by Roger W. Smith:  the first George Daniels thirty fifth Anniversary View is delivered!  Roger W. Smith is co-creator of your look at and protege from the late Dr. George Daniels (1926-2011). The conclusion of this observe and its announcement especially will come nearly specifically a single calendar year next the passing of contemporary working day replica watchmaking legend Dr. George Daniels; it’s the fruits of a eyesight that Daniels approached Roger W. Smith with in 2009 and was announced for the environment in 2010. But unfortunately, it was a vision which the fantastic Daniels wouldn’t dwell to determine come to life:  inside the tumble of 2011, just three months after offering his approval for the prototype with the Anniversary Observe that he and Roger W. Smith had uncompromisingly and painstakingly worked on for 2 decades, Dr. George Daniels passed away. And so it was Roger W. Smith, around then in near collaboration with George Daniels but now without having, who pressed on together with the overwhelming task of ending the distinctive Anniversary check out, a check out envisioned to commemorate the 35 yr anniversary in the invention that built George Daniels permanently famous while in the planet of large replica watchmaking – the co-axial escapement. The Daniels Anniversary replica watch will now unquestionably also be found as a commemoration of the existence of George Daniels. Indeed, you may have witnessed live pictures currently, but be confident you have not witnessed an entire stop working on this look at like Perpetuelle delivers now. Particularly you don’t want to miss our exclusive look at the escapement inside the check out (trace: it can be not quite everything you assume it might be). We have many of the aspects, around the bounce.

TOVÁBB >>

2012. Baracs-Kisapostag repülőnap 13760831104

https://www.bagesfutbol.net/

Automatic Watches

https://gold-watches.seaboatreview.com

2012. június 23-án a kisapostagi repülőtéren megrendezésre kerülő repülőnapon Tóth Ferenc Pamacs ismét bemutatja az Égi Kígyót.

www.reefwatches.com

replica watches
TOVÁBB >>

Az új Apollo C15D Toples, ha röviden akarok fogalmazni: egy csoda

https://www.jazstock.com/men-s-watches/sports-watches.html

best breitling replica

Gondoltam fölhívom Dóra Gyuri barátomat és elmondom,  hogy kedden mivel repültünk Egerben, hisz kérte a segítségemet, hogy milyen szárnyat vegyen tavasszal, mert az előzőt amivel repcsizett, Barnus barátjától kapta kölcsön, nem biztos, hogy hosszú távon jó megoldás, meg aztán reméli, hogy már elbír a családi kassza egy saját használatú gépet. Beszélek már jó ideje, és nem szól bele, úgy éreztem, hogy monológot nyomok és a telefon végén nincs senki, ezt megelégelve kérdem, Gyuri itt vagy?

mens designer watches

Breitling Replica Watches

TOVÁBB >>