Repült már sárkányrepülővel?
Tovább
 

Motoros sárkányrepülés, sétarepülés

 

"Ez egy vizuális orgia"! -mondta egy kedves hölgy vendégem,miközben kiszállt a sárkányomból! Uram, ez hihetetlen! Köszönöm!

Motoros sárkányrepülő cockpit

Ha még nem repült, de szeretné kipróbálni, szívesen elvisszük egy körre a Budakeszi Farkashegyi repülőtérről. A részleteket megtalálhatja a Élményrepülés, menüpont alatt.

Szeretne megtanulni repülni? Vagy a már meglévő tudását leporolni? Tapasztalt oktatóink segítségével akár 10 óra alatt megtanítjuk, hogyan kell biztonságosan repülni a motoros sárkánnyal. Gyakorlási lehetőség érdekli? Biztosítunk sárkányrepülőt és egy szakoktató támogatását. Válassza az Oktatás menüpontot!

Lánykérés!
Ha nem találja a szavakat, vagy nem akarja szokványos módon megkérni szíve választottja kezét, javaslok egyet! Elcsábítja a célszemélyt (haha) valami ürüggyel a kiszemelt helyre, ahol a lánykérő ceremóniát képzeli. A megbeszélt időre érkezik a levegőben egy transzparens ´Légy a Feleségem!´ szöveggel. Folytatás >>>

 

Ajándékot keres valakinek? Mit szólna egy Repülés Élményhez?

30 perc repülés Budapest felett, 1 órás repülés a Délegyházi tavakhoz, valamint 1 óra 20 perces repülés a Dunakanyar felett.

Részletek az Élmény Ajándék menüpont alatt! Kérem, mondja el Ön, hogy mit szeretne, mi igyekszünk megoldani.

Bemutatkozás / Elérhetőség

A Nimbus sárkányrepülőklub célja, hogy segítsen azoknak, akik szeretnének megismerkedni a sárkányrepülés élményével, legyen szó egyszeri sétarepülésről, vagy sárkányrepülő pilótaképzésről. Klubunk fő tevékenységei:

  • Sárkányrepülő pilótaképzés, oktatás kezdőktől a gyakorolni vágyó haladókig
  • Sétarepülés motoros sárkánnyal Budapest, Pest megye, vagy akár az egész ország területén
  • Légi bemutatókon való részvétel sárkányrepülővel
  • Légifotó, látványfotó, ortofotó készítés támogatása
  • Baráti, családi, céges rendezvények szervezése, a sárkányrepüléssel a középpontban

 

Tóth Ferenc (Pamacs)

+36 20 777 9913
pamacs@nimbusrep.hu

Farkashegyi repülőtér

A repteret Budakeszi/Páty felől és az 1. számú főközlekedési út felől lehet megközelíteni.

Előbbi esetben Budakeszi Fő útról a Budaörs felé balra - illetve Pátyról jobbra(Gyári út) - bekanyarodva 2 km megtétele után a repülőtér főbejárata bal kéz felől lesz látható. Budapestről, M7- M1 majd Budakeszi irányba, 4km-re jobbra lesz a repülőtér.

Délről érkezve az M0-M1 csomópont a legkézenfek- vőbb módja a repülőtér megközelítésének. Természetesen Budaörs irányából, vagy Biatorbágy- ról az 1-es főúton haladva is egyszerű a repülőtérre eljutni. A személygépkocsik részére parkoló áll rendelkezésre.

Sárkányrepülés, sétarepülés

Sétarepülés ínyenceknek!!

Szeretné megtudni, mit éreznek a madarak, amikor a magasból lenézve, szárnyukat kitárva hasítják a levegőt? Ezt az érzést kínálom Önnek egy sétarepülés alkalmával!! Sétarepülés ínyenceknek!! Ne hagyja ki életéből azt a gyönyörű látványt, amikor a Budakeszi repülőtérről felszáll velem és a magasból Ön elé tárulnak a környékbeli hegyek-dombok, miközben gyönyörködhet Budapest kecses hídjaiban. A Duna csillogó vize fölött repülve, megpillanthat egy hajót, de a Gellért-hegy, vagy a távolabbi, váci Naszály-hegy látványa és a Velencei-tó aranyló csillogása is ámulatba ejtheti. Ne hagyja ki a sárkányrepülés adta szabad repülés élményét, egy "igazi" sétarepülést, repüljön velem és a madarakkal.

A sétarepülés remek lehetőség szeretteinek név-, vagy születésnapi megajándékozására, egy vidám parti beindítására. Ha kedvet csináltam a repüléshez, utána akár megtaníthatom Önt egyedül repülni, egészen biztos, hogy élvezni fogja azt az érzést, hogy a motoros sárkányt egyedül tudja majd vezetni. A repüléséről 2db Go pro kamerával filmet készítünk, amelyet Ön is letölthet mini SD kártyáról. Megmutathatja barátainak, ismerőseinek, akiket vélhetően majd "megesz a sárga irigység", hogy milyen fantasztikus élményben, kalandban volt része... (16GB pen drivet ((gyors)) kérem hozzon magával.

Javaslat időtartamakra:

Áraink: 20 perc, 30 perc, 1óra, 1óra 20perc Dunakanyar. Más, ettől eltérő időtartamot is teljesítünk!

Mennyi repülési időt vegyek?

20-30 perc sárkányrepülés arra bőségesen elegendő, hogy az utas megismerje a földtől való elrugaszkodás csodálatos élményét, néhány percnyi kilátást 5-600 m magasból a Dunára és a megnyugtató visszatérést anyaföldünkre.

Duna

30 perc repülés motoros sárkányrepülővel lehetőséget teremt a fentieken túl az utas által választott iránytól függően a Budai-hegység déli lejtői meglátogatására, a Délegyházi bányatavak fölötti könnyed körözésre, vagy akár a Velencei-tó távoli sziluettjének megpillantására is.

60 perc repülési idő a motoros sárkányrepülés szinte minden szépségével képes megismertetni a levegő szerelmesét. Ennyi idő alatt Budapest látványosságai is megtekintetők olyan perspektívából, amire csak ez a repülési forma képes, olyan sebességgel végighaladva az útvonalon, ami könnyeddé és teljessé teszi a látvány befogadását. A déli légtér repülésekor elérhetjük a Velencei-tavat, majd visszafelé a Duna mentén haladva megcsodálhatjuk annak buja növényvilágát és a Duna-menti települések sokszínűségét. A motoros sárkányrepülő olyan élményrepülést kínál, amely kitörölhetetlenül bevési magát az ember emlékezetébe.

Nagyon sokszor találkozom azzal a helyzettel, hogy a repülőtérre egy, vagy több kisérővel jön az vendég, aki általában a kisérő(k) általi megajándékozott. Azt szoktam ilyenkor javasolni, hogy az ajándék, mint fő attrakció mellett szánjanak legalább 20-30 percet repülésre a megajándékozók is és ezt nem véletlenül teszem: a hazaút során további felejthetetlen emléket nyújt a mindenki által átélt közös élmény megbeszélése.

Álljon itt egy beszámoló valakitől, aki velem repült először

Repültél már sárkánnyal?

Sétarepülés sárkányrepülővel"Régóta szerettem volna repülni, de sosem gondoltam volna, hogy motoros sárkánnyal fogok először. Aztán a párom meglepett vele a 26. születésnapom alkalmából. Vicces, mert én vezettem a kocsit odafelé, de nem mondták meg hová megyünk (tesóm barátnője volt a főkolompos), és mint kiderült utólag, fogalmuk sem volt az útvonalról :).

Mindegy. A lényeg, hogy megérkeztem a Tököli reptérre, ami meglepően közel van Budaörshöz. Beszálltam a gépbe Tóth Ferenc „Pamacs” mögé és elindultunk a kifutó pálya felé. Először meglepett, hogy milyen fürge a földön a gép. Olyan volt, mintha gokartoztunk volna. Aztán engedélyt kaptunk a felszállásra és Feri hirtelen gázt adott. A kis gép mintha puskából lőtték volna ki, elkezdett gyorsulni a felszálló pályán. Na itt lepődtem meg másodszor, mert Pamacs hirtelen felhúzta a gépet és meredeken emelkedni kezdtünk. Én lassú emelkedésre számítottam. Olyan volt, mint a hullámvasút gyors emelkedője. Pillanatok alatt 400 m magasan találtam magam. Minden kezdeti aggodalmam elszállt. Nyugalom volt odafent.

Nagyon furcsa volt lenézni és látni, hogy minden, aminek eddig megszokott mérete volt, egyszerre kicsi és jelentéktelen lett. Hihetetlen panoráma tárult a szemem elé. Azelőtt is láttam persze légi felvételeket, de ezt átélni egészen más! Olyan dolgokat, összefüggéseket lát meg az ember a világban, amik a földön járva nem érzékelhetőek. Csodálatos volt a síkból kilépni a térbe!Megszűnt a nyüzsgés, a hétköznapi problémák. Egyedül voltunk. Próbáltam fotózni,sőt kamerázni, de a készült felvételek meg sem közelítik az élményt!

Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki! Aki még nem repült annak azért, mert talán a saját szárnyak után ez a legközvetlenebb repülés élmény, amit szerezhetsz! Aki már repült, de csak buborékból nézte az alant elterülő tájat annak pedig azért, mert egész más élmény, amikor érzed a szelet és szinte 360°-os a kilátás minden irányba..."

Kárpáti Viktor

 

Amennyiben  túra repülésnél egyedi elképzelése van, kérem, mondja el nekem, megtervezzük és lerepüljük!